Direct een rioleringsbedrijf nodig in Harderwijk?Bel 085 106 1519Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Harderwijk, hoofdvestiging Deventer

Afvoer ontstoppen Harderwijk

Het oplossen van een rioolverstopping kunt u soms zelf doen. Er zijn verschillende manieren beschikbaar hiervoor. Maar voordat u begint, moet duidelijk zijn waar de verstopping zich bevindt. U hebt opgemerkt dat er een verstopping is, omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. Het is verstandig om dit bij andere afvoeren te controleren om te zien of het probleem alleen optreedt bij deze specifieke afvoer of dat het elders ook voorkomt. Wanneer het water bij de andere afvoeren wel goed doorstromt, zit het probleem hoogstwaarschijnlijk bij deze specifieke afvoer. Als het probleem zich echter ook bij de andere afvoeren voordoet, is het verstandig om Clever Rioolservice in te schakelen.

Als er sprake is van een dieperliggend probleem in de afvoer, kunt u mogelijk een borrelend geluid horen in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Wanneer er sprake is van een volledige verstopping, kan het zijn dat het probleem niet door u veroorzaakt wordt, maar bij de gemeente ligt. Dit kan echter pas worden vastgesteld nadat de erfscheidingsput is gecontroleerd. Wanneer u de positie van deze put kent, kunt u deze inspecteren. Als er water in de scheidingsschacht aanwezig is, ligt het probleem bij de gemeente. Als de put echter droog is, duidt dit op een probleem in uw rioolsysteem.

De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Harderwijk!

Zelf de afvoer ontstoppen

Als u te maken krijgt met een verstopte afvoer, kunt u proberen dit zelf op te lossen. Er zijn meerdere opties beschikbaar om dit te doen, namelijk door het gebruik van een plopper of soda. Leg de plopper op de afvoer en maak langzaam maar krachtig bewegingen van beneden naar boven, herhaal dit een aantal keer. Om de viezigheid weg te spoelen, kunt u een emmer water door de afvoer laten lopen. Op deze manier kunt u tevens controleren of het ontstoppen goed is gegaan.

Als u te maken krijgt met lichte verstoppingen, is soda een handig middel om te gebruiken. Kook eerst een volle waterkoker en giet het hete water rustig in de afvoer. Dit zal het hardnekkige vuil helpen losweken. Neem een halve kop soda en strooi het gelijkmatig over de afvoer. Voeg vervolgens een kopje azijn toe aan de soda. Door de reactie tussen deze stoffen zal er een chemische reactie plaatsvinden. Laat het mengsel ongeveer vijftien minuten in de afvoer zitten. Start opnieuw de waterkoker en giet het kokende water door de afvoer wanneer het gereed is. Dit zal ervoor zorgen dat de afvoer weer vrij is van eventuele resten en geeft meteen aan of het heeft gewerkt.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Harderwijk

Mocht het zelf ontstoppen van de afvoer niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd of als u het liever aan de expert overlaat, neem dan gerust contact met ons op. Met onze deskundigheid en geavanceerde technologieën zorgen wij ervoor dat wij elke verstopping voor u oplossen. Neem telefonisch contact met ons op via 085 106 1519 om ons in te schakelen. Wij streven ernaar om u zo spoedig mogelijk te helpen en de verstopping op te lossen.


Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1519

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


Logo van Bouwgarant
Logo van VCA
Logo van VGO-keur
Logo van KOMO
Logo van Erkend leerbedrijf
Logo van DUBO Keur
Logo van Keurmerk ConsuBeter
Bouwgarant,VCA,VGO-keur,KOMO,Erkend leerbedrijf,DUBO Keur,Keurmerk ConsuBeter