Direct een rioleringsbedrijf nodig in Harderwijk?Bel 085 106 1519Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Harderwijk, hoofdvestiging Deventer

Rioolvliegjes bestrijden in Harderwijk

Merkt u plotseling kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? U heeft waarschijnlijk te maken met een rioolprobleem waardoor er rioolvliegjes omhoog komen. Wacht niet langer en start met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

De rioolvliegjes komen meestal uit het riool, zoals de naam al suggereert. De vliegjes overleven dankzij vocht en rottend afval en zijn in staat om 200 eitjes per dag te leggen. Het is belangrijk om eerst het rioolprobleem te verhelpen voordat u de vliegjes effectief kunt bestrijden.

Wanneer u last heeft van rioolvliegjes, schakel Clever Rioolservice in om dit te verhelpen!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat Clever Rioolservice u helpen in Harderwijk!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Op plaatsen waar vochtige plekken zijn met voedingsrijk stilstaand water en bacteriën, zoals rioolwater, kunnen rioolvliegjes worden gevonden. Hier vinden de vliegjes een geschikte plek om hun eitjes te leggen. Buiten het riool kunnen rioolvliegjes zich soms bevinden in plaatsen zoals vuilnisbakken, putjes, vochtige kieren of hoekjes, vochtige plekken in schuren of garages of verstopte hemelwaterafvoeren.

Snel actie ondernemen

Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is om de rioolvliegjes te bestrijden. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarbij komt dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om de vliegjes succesvol te kunnen bestrijden, is het essentieel om te weten wat het rioolprobleem inhoudt en waar de eitjes zich bevinden.

Meestal zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het rioolsysteem, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Om er zeker van te zijn dat u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat een beetje ruimte over, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape blijven vastzitten. Wanneer de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, kunt u ook gebruik maken van de plakbandtest.

Het kan gebeuren dat u zelf niet in staat bent om de rioolvliegjes definitief uit uw huis te krijgen. De vliegjes zullen niet verdwijnen zolang het rioolprobleem niet is opgelost. In dit soort gevallen kunnen wij u helpen. Neem contact met ons op via 085 106 1519 voor een blijvende oplossing bij Clever Rioolservice.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1519 of via onderstaand offerte formulier.


Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1519

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


Logo van VCA
Logo van KAD
Logo van EVM
Logo van CPMV
Logo van KOMO
Logo van Erkend leerbedrijf
Logo van TUV NORD
Logo van Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB)
Logo van IPM Houtbescherming
Logo van CEPA
Logo van Keurmerk ConsuBeter
VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter