Direct een rioleringsbedrijf nodig in Harderwijk?Bel 085 106 1519Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Harderwijk, hoofdvestiging Deventer
Heeft u last van rioolvliegjesRedactie, 12 december 2023
Wanneer u last heeft van rioolvliegjes, schakel Clever Rioolservice in om dit te verhelpen!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat Clever Rioolservice u helpen in Harderwijk!

Aalputmotjes of motmuggen zijn andere benamingen voor rioolvliegjes. Indien er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem in de riolering. Indien u deze rioolvliegjes signaleert, is het raadzaam om meteen in actie te komen.

Begrijp de eigenschappen van rioolvliegjes

Met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter kunnen deze kleine insecten door de kleinste openingen uw huis betreden. Opvallend aan deze insecten zijn hun grotere vleugels in verhouding tot hun lichaam, die bovendien bedekt zijn met behaarde haartjes. Ze hebben ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en hebben een grijsgoudkleurige tint. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich in rap tempo vermenigvuldigen.

Meestal worden er 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Overdag zijn ze over het algemeen rustig, maar zodra de avond aanbreekt en de nacht valt, worden ze actiever en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Over het algemeen worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u op een efficiënte manier rioolvliegjes bestrijden?

Het is cruciaal om de broedplaatsen te lokaliseren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Bij reparaties kunt u hulp van professionals inschakelen.

Het is gebruikelijk dat broedplaatsen te vinden zijn op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook andere plekken waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Zorg ervoor dat rioolproblemen snel worden gerepareerd, leidingen worden afgesloten, organisch afval wordt verwijderd en afvalbakken goed worden afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is belangrijk om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1519

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.