Direct een rioleringsbedrijf nodig in Harderwijk?Bel 085 106 1519Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Harderwijk, hoofdvestiging Deventer
Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemenRedactie, 4 maart 2024
De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Harderwijk!

Een riolering is cruciaal voor uw woning. Het is fijn als alles naar behoren werkt, maar soms kan er schade ontstaan. Hoe kunt u dit herkennen? En wat is de correcte aanpak?In deze blog worden verschillende aanwijzingen van een defect riool beschreven en worden oplossingen geboden om snel in te grijpen indien nodig.

Symptomen van een kapotte riolering herkennen

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Er kunnen kleine problemen voorkomen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen blijven voortduren, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rondom de afvoerputjes in uw woning. Dit geeft ook aan dat er mogelijk sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld wordt ongeveer 20% van alle verstoppingsgevallen veroorzaakt door een defect riool. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Hoe ontstaat een kapot riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool kan breken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen invloed hebben op defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke oorzaak van problemen. Bij een toename van druk op het riool kan dit resulteren in scheuren in het systeem.

Het afvoersysteem kan scheuren vanuit de muur of intern barsten door druk op het systeem. Schade aan het riool kan eveneens veroorzaakt worden door wortelgroei en corrosie. Het is belangrijk om in al deze gevallen een rioolinspectie te laten uitvoeren alvorens met de reparaties te starten.

Waarom moet ik mijn riool laten inspecteren?

Vakkundigen hebben geavanceerde apparatuur om een beschadigd riool te detecteren. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt snel duidelijk waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, namelijk met een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een bepaald type camera, in dit geval de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te controleren en eventuele problemen vast te stellen. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en controleert dan of deze op bepaalde locaties in de riolering verdwijnt. De locatie waar de rook verdwijnt, kan duiden op een mogelijke lekkage in het riool.

U kunt de inspectie of herstel van uw riool uitbesteden

Denkt u dat uw riool beschadigd is? Of heeft u regelmatig te kampen met problemen in uw afvoer?Wij zijn bereikbaar om bijstand te verlenen! Neem contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1519 en plan een afspraak. Daarbij staan we voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1519

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.